Úřední zpráva OFS Zlín č. 1/2024-25 ze dne 16. 7. 2024

Úřední zpráva OFS Zlín č. 1/2024-25

Zpráva STK  OFS Zlín  ze dne 16. 7. 2024

  1. Závěrečné informace k Soutěžnímu ročníku 2023/2024 –
  • VV OFS Zlín na základě doporučení STK schválil konečné tabulky SR 2023/24 a oficiálně uzavřel SR 2023/24. Konečné tabulky budou zaslány na oddíly.
  • STK OFS Zlín provedla opětovnou kontrolu dodržování soupisek podle §10, bod 8/ Soutěžního řádu FAČR a konstatuje, že oddíly, kterých se toto ustanovení týká tuto povinnost dodržely.
  • STK OFS Zlín provedla opětovnou kontrolu soupisek podle čl. 10.3 Rozpisu soutěží. Ustanovení tohoto článku se týká oddílů Mysločovice, Jaroslavice a Valašské Klobouky. STK konstatuje, že oddíly toto ustanovení splnily.
  1. STK OFS Zlín oznamuje, že rozlosování mužů, dorostu, starších a mladších žáků naleznete v IS systému. Žádosti s případnou termínovou změnou je možno již vkládat do IS systému. Žádosti vložené do 25. 7. 2024 v soutěži OPM jsou bez poplatku. U ostatních soutěží jsou bez poplatku žádosti vložené do 8. 8. 2024.
  2. STK OFS Zlín oznamuje, že po losovaní došlo k následujícím změnám –
  • III. A – Lípa – hraje své domácí zápasy v sobotu v ÚZM
  • IV. A – Velký Ořechov – losovací číslo 9
  • IV. A– Komárov – losovací číslo 11
  • IV. B – Jestřabí/Štítná n/Vl. B – losovací číslo 3
  • IV. B – Loučka – losovací číslo 5

 

  1. Sdružené družstva – dle SŘ, příloha 2, § 9.

Pokud spojením 2 mužstev vznikne v dané kategorii pouze 1 družstvo, pak se vyhotovují seznamy hráčů sdružených mužstev a musí být dodány na daném formuláři STK nejpozději 3 dny před zahájením jednotlivé části soutěže.

V případě sdruženého mužstva, jehož jeden z účastníků má ve stejné věkové kategorii již jedno mužstvo, se na sdružené mužstvo nahlíží jako B mužstvo (i když má jiný název). Vzniká tak povinnost předložit soupisku mužstva hrající vyšší soutěž, která se vkládá do IS, přitom musí být dodržena všechny nařízení o soupisce. Sdružené B mužstvo navíc nemůže použít žádného hráče ze soupisky.

  1. STK upozorňuje oddíly, které budou uplatňovat „Sdružený start“, že podmínkou započítání mládežnického družstva pro splnění podmínek § 33/ Soutěžního řádu (počet mládežnických družstev) je minimální počet aktivních hráčů na seznamu následující – pro kategorii dorostu a starších žáků je počet -7, pro kategorii mladších žáků je počet 5 ve sdruženém startu. Plnění tohoto nařízení bude kontrolováno STK OFS Zlín a na hrací ploše hlavním rozhodčím utkání.

Administrátor klubu vyplní soupisku pro podzimní část SR 2023/24 v informačním systému nejpozději 3 dny před zahájením jednotlivé části soutěže.

Na soupisce družstva musí být uvedeno 11 hráčů, v případě mladších žáků 8 hráčů.

Hráč uvedený na soupisce musí nastoupit nejméně ve třech mistrovských utkáních za družstvo, na jehož soupisce je uvedený, a v každém utkání musí odehrát minimálně 30 min.

V soutěžích, kde je povoleno opakované střídání, musí být hráč uveden alespoň 3 krát v základní sestavě.

Ze soupisek družstev členského klubu vyšší soutěže jsou oprávněni startovat v jednom soutěžním utkání nižší soutěže pouze dva hráči. U sdružených mužstev nemůže použít žádného hráče ze soupisky.

  1. Místa utkání

Utkání mistrovských soutěží OFS se hrají zásadně na hřištích, které oddíly jednoznačně nahlásily v přihláškách do soutěží. Oddíl, který v přihlášce do soutěží, resp. v části rozlosování soutěží má volbu více hracích ploch (tráva, umělá tráva III. a IV. generace) může na náhradní hrací ploše hrát mistrovská utkání od 15. 10. 2023, resp. do 15. 4. 2024. V případě, že je mimo uvedené termíny travnatá hrací plocha v den utkání ke hře nezpůsobilá, rozhoduje o změně hrací plochy výhradně HR utkání, který své rozhodnutí povinně uvede v Zápise o utkání. Toto ustanovení platí jak pro dospělé, tak pro dorostenecká družstva v mistrovských utkáních OFS.

  1. Termínové změny

Oddíly mohou uvést změnu termínu utkání na IS FAČR, kde uvádí tuto změnu ve dnech pracovního klidu, tj. z neděle na sobotu nebo ze soboty na neděli, avšak v tomto případě minimálně 3 hodiny před ÚZM! 

Je-li změna termínu utkání zadána do IS FAČR minimálně 17 dní před utkáním (den zadání se do počtu 17 dní nezapočítává – je to den 0), je změna utkání schválena i bez souhlasu soupeře, který musí tuto změnu respektovat, přesto je povinen na daný požadavek v IS FAČR odpovědět. V době kratší než 17 dní před utkáním, případně jiný den než je sobota a neděle je nutný souhlas soupeře i STK. Podává-li žádost o změnu hracího termínu hostující družstvo, musí být vždy potvrzena a odsouhlasena domácím oddílem, jinak se žádost neprojednává.

  1. Rozpis soutěží ročníku 2024/25 bude vydán pouze v elektronické podobě a bude zaslán na oddíly.